Érdemes-e Ausztriából adót visszaigényelni, ha csak pár hónapot dolgoztam?

2021-01-26 13:14:58

Gyakran felmerül a kérdés, hogy érdemes-e adóbevallást készíteni/készíttetni Ausztriában, ha mindössze néhány hónapot dolgoztunk, vagy esetleg csak részmunkaidőben voltunk bejelentve.

A tapasztalatok szerint mindenképpen érdemes osztrák adó-visszaigénylést készíteni ilyen esetben is. Alacsony osztrák jövedelem esetén ugyanis jogosultak vagyunk a levont járulékok 50%-ának visszaigénylésére. Ez a gyakorlatban például 4.800 Euro éves jövedelem esetén 350-360 Euro visszaigénylést jelent.

Amennyiben ügyfelemnek még nincs feldolgozott magyar adóbevallása vállalom annak elkészítést, és a NAV-tól az osztrák adóvisszaigényléshez szükséges E9-es igazolás beszerzését is. Ezt követően tudjuk az osztrák adóbevallást kitölteni, melyet ügyfeleim helyett el is postázok az illetékes Finanzamtba (osztrák adóhivatalba). Az árak tartalmazzák a postaköltséget is, ami 1.500-2000 Ft. Így mindössze 10-15 ezer forintért több, mint 100.000 Ft-ot kapunk vissza.

Ne hagyja ezt a pénzt az osztrák államnál, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal akár online is!
Dokumentumait e-mailen keresztül is eljuttathatja hozzám, az elkészített bevallásokat postázom Önnek aláírásra, így az ország bármely pontjáról, sőt akár külföldről is intézni tudja adó-visszaigénylését!

Vegye fel velünk a kapcsolatotKeressen meg minket és hamarosan válaszolunk kérdéseire.