Ausztriai adóvisszaigénylés menete

Az Ausztriai adóbevallás fő nyomtatványa az L1-es nyomtatvány. Az L1 -es nyomtatvány mellékletei az L1i, valamint az L1k.

Az L1i mellékletre akkor van szükség, ha a munkavállaló nem rendelkezett 6 hónapnál hosszabb ideig ausztriai állandó lakcímmel. A melléklet kitöltésével kérelmeznie kell, az úgynevezett “korlátlan adókötelezettséget”, ennek hiányában ugyanis nem vehetné igénybe a kedvezményeket. Az L1i mellékletét képezi továbbá az E9-es igazolás, amin a magyar NAV-val kell leigazoltatni az adóévben megszerzett magyarországi jövedelmeket, illetve a nyomtatvány igazolja azt a tényt is, hogy az adózó Magyarországon lakóhellyel rendelkezett.
Az L1k melléklet a gyermekek után igénybe vehető kedvezmények igénylésére szolgál.

A nyomtatványok – az E9-es igazolást kivéve – kizárólag eredeti példányban nyújthatóak be az illetékes osztrák adóhivatalban, fénymásolásra, vagy internetről történő letöltésre nincs lehetőség.

Az E9-es igazolást a NAV csak magyarországi benyújtott adóbevallást követően állítja ki, sőt megkövetelik, hogy a bevallásnak egyeznie kell az adóhatóság rendszerében szereplő kifizetők (munkáltatók) által közölt adatokkal.

Abban az esetben, ha az adóév során Magyarországon például álláskeresési járadékban is részesültünk, ennek összegét szerepeltetni kell, tehát a bevallás nem lesz “0-ás”, ez azonban nem befolyásolja az Ausztriában visszaigényelhető adó összegét.

Amennyiben magyarországi bevallásunkat nem helyesen töltjük ki sok kellemetlenséget és utánajárást okozhatunk magunknak.

Irodánk vállalja a magyar adóbevallások elkészítését is, így a teljes folyamat egy kézben tartható, és követhető!

Vegye fel velünk a kapcsolatotKeressen meg minket és hamarosan válaszolunk kérdéseire.